Tietoja meistä

Tietoja meistä

 

STORYTELLER

Making your favourite clothes

 

Arvot

 

Meille on tärkeää, että tuotteemme ovat kestäviä monella tavalla. Kaikki tuotteet valmistetaan ekologisesti kestävin periaattein. Valmistuksessa ei käytetä vaarallisia kemikaaleja, ja materiaalit ovat maatuvia tai mahdollista uusiokäyttää. Tuotteet valmistetaan myös eettisesti kestävin periaattein. Valmistus tapahtuu rakkaudella Kurikassa, Etelä-Pohjanmaalla, eikä pitkien alihankintaketjujen takana isoissa tehtaissa.

 

Storyteller-neule kestää aikaa niin muotoilun kuin käytönkin kannalta.

 

Tarina

Tarina Storyteller-neulemerkin takana alkoi vuonna 2001, kun kurikkalainen Mari Seppänen perusti oman tuotemerkin. – Olen tällainen tarinankertoja, enkä osaa piirtää, vaan suunnittelenkin kirjoittamalla! Nimen valinta oli siis itsestään selvää, nauraa merkin perustaja Seppänen. Seppänen valmistui muotoilijaksi 2003 Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta ja alkoi silloin työskennellä Storyteller-neuleiden parissa täysipäiväisesti. Seppänen on halunnut tehdä ajattomia ja monikäyttöisiä neuleita naisille, jotka tietävät, mitä haluavat. – Elämäntehtäväni on ollut tuottaa ihmisille iloa. Olen halunnut tehdä naisille heidän lempivaatteitaan.

 

Pip-silmukkahuivi sai Suomen käsityömessuilla Tampereella 2005 muotoilun vuoden kunniamaininnan ja seuraavana vuonna 2006 Seppänen valittiin Seinäjoen käsityömessuilla vuoden käsityöyrittäjäksi. Vuonna 2008 Storytellerille rakennettiin omat tuotanto- ja myyntitilat Kurikan Keskuspuistikolle, jossa yritys toimikin alkuvuoteen 2017 asti.

 

Tammikuussa 2017 Seppänen ilmoitti myyvänsä neuleliiketoimintansa ja keskittyvänsä uuden aamiaishotelli HiljaHelenan pyörittämiseen.  Tekstiilisuunnittelija Jenni Laurila huomasi ilmoituksen ja otti yhteyttä Seppäseen sen yksityiskohdista. Viikon harkittuaan hän soitti Seppäselle takaisin: uusi sivu käännettiin ja Laurilasta tuli Storytellerin uusi tarinankertoja.

 

Laurila on valmistunut muotoilijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Hän perusti kuosisuunnitteluun ja kuvitukseen keskittyvän suunnittelutoimisto Keltaisen Kookoksen Ari Loukasmäen kanssa 2013. Nyt rinnalle tuli myös neuleiden valmistus. Laurila on myös jäsen tekstiilisuunnittelijakollektiivi Studio Hillassa.

 

Huhtikuussa 2017 neulekoneet muuttivat uuteen osoitteeseensa Tossutielle ja tarina jatkuu...


Powered by Powered by