Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Kuinka olla kutistamatta neuleitasi - Pesuohjeet villalle

November 21, 2018

Villavaatteiden peseminen voi tuntua jopa vähän pelottavalta. Ei hätää, näillä ohjeilla onnistut! Seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita:

 

1) Vältä vesipesua - Tuuleta vaatteesi raikkaassa ulkoilmassa

Neulevaatteiden vesipesua tulisi lähtökohtaisesti välttää. Parhaiten vaate raikastuu tuulettamalla sitä ulkoilmassa.

 

2) Voi ei, tuossa on tahra!

Jos neuleessa on yksittäinen tahra, on parasta pestä vain likainen osa. Jos kuitenkin koko vaate kaipaa pesua, se voidaan pestä käsin 30 asteessa. Myös pesukoneen käsinpesuohjelma sopii usein. Käytä pesuun villa-silkkipesuainetta. Ole tarkkana lämpötilan kanssa, sillä kuumempi lämpö kutistaa vaatteen!

 

 

 

3) Kuinka välttää huopuminen
Huopumisen välttämiseksi vaatetta ei saa uittaa runsaassa vedessä tai hankata voimakkaasti. Käsinpesu tulee tehdä hellin puristelevin liikkein. Huuhtele huolellisesti, kunnes vesi on kirkasta. Pesu- ja huuhteluvesi tulisi olla saman lämpöisiä.

 

4) Muodossa pitäminen

Huuhtelun jälkeen taputtele ylimääräinen vesi esimerkiksi pyyhkeillä. Muotoile vaate alkuperäiseen muotoonsa ja kuivaa vaakasuunnassa ilmavasti esimerkiksi pyykkitelineen tai saunan lauteiden päällä huoneen lämmössä. Raskas ja vettätihkuva vaate voi menettää alkuperäisen muotonsa ja kokonsa pystyyn ripustaessa. Paksu neule voi kuivaa hitaasti ja  sitä voi tarvittaessa kääntää toisin päin, jos se on edelleen märkä. 

 

5) Silitysrauta

Kun vaate on kuivunut, se voidaan höyryttää nurjalta puolelta. Pidä lämpö matalana, sillä villa on samaa materiaalia, keratiinia kuin hiuksetkin eivätkä kestä kovaa lämpöä. 

 

LISÄNEUVOJA

Mahdollinen nukka katoaa käytössä, pesussa ja höyrytyksessä. Jos käytät sähköistä nukanpoistajaa, ole varovainen ettet vahingoita vaatetta.

Älä leikkaa roikkuvia lankoja, sillä näin neuleeseen tulee helposti reikä. Jos vaate vaikka tarttuu johonkin ja siihen tulee lankalenkki, vedä lanka esimerkiksi virkkuukoukulla nurjalle puolelle. Jos neuleeseen tulee reikä, netistä löytyy paljon ohjevideoita parsimiseen.

Oletko vielä epävarma?

Muistathan, että pesulat auttavat mielellään vaatteen pesun kanssa. Villavaatetta ei ole välttämätöntä pestä kovin usein, sillä villa on likaa ja bakteereita hylkivä materiaali, joten edes säännöllinen pesu pesulassa ei tule kovin kalliiksi tai työlääksi. Hyvin hoidettu neule kestää pitkään! Loppuun käytetty neule voidaan uusiokäyttää tai kierrättää tai hävittää polttamalla. Villa on maatuva materiaali, joka ei vahingoita ympäristöä.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2019 Storyteller / Yellow Coconut Ltd

STORYTELLER
LISÄÄ TIETOA / INFORMATION
SEURAA MEITÄ / FOLLOW US
TILAA UUTISKIRJE / SUBSCRIBE OUR NEWSLETTER
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
0